Usein kysyttyjä kysymyksiä

Valtiotieteellisen tdk:n promootio 3.6.2011

Kuka voi osallistua promootioon promovoitavana henkilönä?

Promootioon voi osallistua kuka tahansa Helsingin yliopiston valtiotieteellisestä tiedekunnasta maisteriksi tai tohtoriksi valmistunut, jota ei ole aikaisemmin promovoitu. Aikaisemmin valtsikassa promovoidut voivat halutessaan osallistua osaan promootiotapahtumista, kts. lisää alempana.

Olen jo kertaalleen osallistunut promootioon. Voinko osallistua uudelleen?

Promootioon voi osallistua promovendina vain kerran suoritettua tutkintoa kohden. Akateeminen arvo myönnetään promootiossa vain kerran. Aikaisemmissa valtiotieteellisen tiedekunnan promootioissa promovoidut henkilöt ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan akti-illallisille ja / tai promootiotanssiaisiin. Ilmottautuminen näihin tilaisuuksiin alkaa huhtikuussa, jolloin ilmoittautua voi verkkolomakkeella tai suoraan promootiosihteerille. Tarkempia tietoja tilaisuuksista ja ilmoittautumisesta verkkosivuilla huhtikuussa.

Minut on promovoitu valtiotieteellisen tiedekunnan vuoden 1966 promootiossa. Miten osallistun vuonna 2016?

Olet lämpimästi tervetullut jokaiseen promootiotapahtumaan, arvoisa riemumaisteri tai -tohtori! Lähetämme alkuvuodesta 2016 kaikille vuonna 1966 promovoiduille maistereille ja tohtoreille henkilökohtaisen kutsun vuoden 2016 promootioon. Tämän kevään promootiossa 50 vuotta sitten promovoiduille myönnetään riemumaisterin tai riemutohtorin arvonimi.

Milloin minun pitää viimeistään palauttaa graduni tarkastukseen, jotta voin osallistua promootioon?

Gradu on palautettava viimeistään 4.4.2016, jotta ehdit valmistua ajoissa. Tutkintotodistuspyyntö on jätettävä viimeistään 27. huhtikuuta.

Miten voin ilmoittautua tilaisuuteen?

Ilmoittautua voit tällä sivulla 27.4. asti. Ilmoittautuminen on sitova. Lähetettyäsi ilmoittautumislomakkeen saat paluupostissa maksuohjeet ja ohjeet matrikkelitietojen lähettämisestä.

Mitä osallistumismaksu sisältää?

Osallistumismaksu kattaa kaikki promootiotapahtumat ruoka- ja juomatarjoiluineen (kolmen ruokalajin illallisia, tanssiaisia, juhlalounaita, purjehdusretki, kulkueita, kuohuviiniä…). Lisäksi maksu sisältää matrikkelin, latinankielisen henkilökohtaisen promootiodiplomin, tanssiharjoitukset, maisterin laakeriseppeleen ja promootiojulkaisun, joka sisältää tallenteen promootiosävellyksestä ja promootion valokuvina. Tarkempaa tietoa löydät täältä.

Mikä on matrikkeli ja miksi siihen kerätään tietoja?

Matrikkeli on promovendien listaus, joka toimii myös virallisena kutsuna promootioon. Matrikkeli sisältää promootion ohjelman sekä promovendien henkilötiedot. Matrikkeli on se muistijälki, jota valtiotieteellisestä valmistuneista jää, siksi tietojen täyttäminen on tärkeää.

Voinko osallistua vain osaan juhlallisuuksista?

Promootiojuhlallisuuksista vain itse aktiin osallistuminen on välttämätöntä, mutta kaikkiin juhlallisuuksiin osallistumista suositellaan lämpimästi, sillä promootio on hyvin kokonaisvaltainen ja vähitellen osallistujaansa kehittävä kokemus. Siksi osallistumismaksu on kaikille promovendeille sama, riippumatta siitä kuinka moneen tapahtumaan osallistuu.

Voinko osallistua promootioon ilman seuralaista?

Voit toki. Promootioon osallistuu runsaasti avecittomia promovendeja, joten seuraa kyllä riittää.

Kenet voin valita seuralaisekseni?

Seuralaisen ei tarvitse olla promovendin puoliso, eikä seuralaisen valintaa ole muutenkaan rajoitettu millään lailla. Emme kuitenkaan suosittele alaikäisen seuralaisen ottamista mukaan.

Voiko Valtsikan kevään 2016 promootioon ilmoittautua poissaolevana?

Ei voi. Vuoden 2016 valtiotieteellisen tiedekunnan promootiossa promovoidaan vain aktissa henkilökohtaisesti läsnäolevat promovendit.

Kuinka pukeudun promootion juhlatilaisuuksiin?

Promootiotilaisuudet ovat pääasiassa juhlatilaisuuksia, joissa miehillä tulee olla frakki ja naisilla pitkä iltapuku. Naispromovendeillä tulisi olla sekä musta (tohtoripromovendit) tai valkoinen (maisteripromovendit) puku, ja värikäs (ei musta tai valkoinen) iltapuku. Lisäksi muutamassa tilaisuudessa käytetään ylioppilaslakkia. Tohtoripromovendeillä tulee olla tohtorin hattu ja miekka. Promootioon osallistuvien tohtoreiden (tohtoripromovendit) kannattaa tilata nämä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Asusteiden toimitusaika voi olla useita kuukausia.

Yksityiskohtaisemmat pukeutumisohjeet löydät täältä.

Pääsevätkö läheiseni seuraamaan promootiota?

Promootioaktiin ja -jumalanpalvelukseen tai tunnustuksettomaan tilaisuuteen varataan tilaa promovendien omaisille. Todennäköisesti aktia saa tulla seuraamaan vähintään kaksi promovendin omaista. Omaiset ilmoitetaan tilaisuuteen omalla lomakkeellaan, joka julkaistaan näillä nettisivuilla lähempänä promovendien ilmoittautumisajan päättymistä (27.4.).

Onko valokuvaus ja videokuvaaminen sallittua promootiojuhlallisuuksien aikana?

Promootioaktin, jumalanpalveluksen ja tunnustuksettoman tilaisuuden aikana kaikenlainen tallentaminen on kielletty. Ammattikuvaajat tallentavat tilaisuudet, ja heidän kuvaamansa materiaali on kaikkien promovendien saatavilla promootion jälkeen.

Minut on jo promovoitu, mutta haluaisin osallistua promootioon uudelleen. Onko tämä mahdollista?

Aikaisemmissa valtiotieteellisen tiedekunnan promootioissa promovoidut henkilöt ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan akti-illallisille ja / tai promootiotanssiaisiin. Ilmottautuminen näihin tilaisuuksiin alkaa huhtikuussa, jolloin ilmoittautua voi verkossa tai suoraan promootiosihteerille. Tarkempia tietoja tilaisuuksista ja ilmoittautumisesta verkkosivuilla helmikuun loppuun mennessä.