Lehdistölle

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan promootiota. Tiedoksi promootioaktiin saapuville toimittajille ja valokuvaajille: valokuvaaminen on sallittua, mutta vain lehdistöparvelta ja ehdottomasti ilman salamaa. Toimittajien ja valokuvaajien on myös noudatettava promootioaktin vieraiden pukukoodia (lisätietoja pukukoodista  pukeutumisohjeissa kohdassa Promootioakti).

Etukäteen mahdolliset promootioon liittyvät kysymykset voi osoittaa promootiosihteeri Juuli Hilskalle osoitteeseen promootiosihteeri@promootio2016.fi tai puhelimitse 046 944 1428. Kunniatohtoreista lisätietoja antaa valtiotieteellisen tiedekunnan politiikan ja talouden tutkimuksen laitoksen johtaja Juri Mykkänen (juri.mykkanen@helsinki.fi, 050 448 4401).

Aktipäivänä teitä opastaa tarvittaessa promootiosihteeri Juuli Hilska (046 944 1428).

Promootiosta on saatavilla painokelpoisia kuvia tapahtuman jälkeen promootion verkkosivuilta osoitteesta promootio2016.fi.

 


TIEDOTE
Helsingin yliopisto, viestintä- ja yhteiskuntasuhteet
11.5.2016

VALTIOTIETEELLINEN TIEDEKUNTA VIHKII KUUSI UUTTA KUNNIATOHTORIA

Helsingin yliopiston valtiotieteellinen tiedekunta juhlii tänä vuonna 26.–28. toukokuuta 14. promootiotaan. Juhlan aikana promovoidaan kuusi uutta kunniatohtoria.

Promootioakti alkaa perjantaina 27.5. klo 10 yliopiston juhlasalissa (Unioninkatu 34), jossa promovendit (maisterit, tohtorit, kunniatohtorit, riemutohtorit ja riemumaisterit) saavat akateemisen arvonsa. Klo 13 siirrytään kulkueissa jumalanpalvelukseen tuomiokirkkoon tai tunnustuksettomaan tilaisuuteen kansalliskirjaston kupolisaliin.

Kunniatohtoreiksi vihittävät ovat tänä vuonna pääasiassa professoreja, jotka ovat tehneet omalla tutkimusalallaan pitkäjänteistä ja uraauurtavaa tutkimusta ja tällä tavalla vieneet yhteiskuntatieteitä eteenpäin.

Kunniatohtoreiksi vihitään sananvapausaktivisti Ljudmila Alexejeva, asenteiden ja ennakkoluulojen tutkija, professori Mahzarin Banaji, neuvotteluteorian kehittäjä, professoriKenneth Binmore, vammaisten ihmisoikeuksien edistäjä, toiminnanjohtaja ja aktivisti Kalle Könkkölä, etnometodologisen keskusteluanalyyttisen sosiologian tutkija, professori Douglas Maynard sekä emeritus professori Evert Verdung, joka on perehtynyt asuntopolitiikan tutkimukseen.

Promootiossa maisterit ja tohtorit eli promovendit saavat oikeuden käyttää akateemisen arvon merkkejä, eli maisterinsormusta ja laakeriseppelettä sekä tohtorinhattua ja -miekkaa.

Promootioita on Suomessa järjestetty jo vuodesta 1643, jolloin järjestettiin Turun akatemian filosofisen tiedekunnan promootio. Perinne on sittemmin jatkunut katkeamattomana koko yliopistohistorian ajan. Valtiotieteellisen tiedekunnan ensimmäinen promootio järjestettiin vuonna 1950, ja promootioita järjestetään viiden tai kuuden vuoden välein – aina, kun on kulunut 50 vuotta aikaisemmasta promootiosta. Täten vuoden 2016 riemuvuosi on 1966.

Lisätietoja: Juri Mykkänen, puh. 040 549 7003, s-posti juri.mykkanen@helsinki.fi

Lisätietoja kunniatohtoreista

Promootioaktin ja muiden promootiotilaisuuksien aikataulu

Lisätietoja promootiosta